måndag 17 september 2012

Börjar landsförrädarna svettas..?

För ett par år sedan gjorde man en ändring i den svenska grundlagen som tillåter dom styrande att sätta in militär mot det egna folket. Nu sätter man in militär för att skydda regeringskansliet Rosenbad, en uppgift som tidigare varit förbehållen polisen.

– Det är egentligen polisens uppgift att skydda regeringen men det finns inte längre någon skillnad mellan yttre och inre fiender. Du har fiender som kan slå på hemmaplan och då kan militären sättas in. Polisen och militären har i dag liknande uppgifter, säger statsvetaren Stig-Björn Ljunggren till tidningen Metro. Metro avslöjade i somras att statsminister Fredrik Reinfeldt höjer säkerheten runt sig själv till en kostnad för 21,6 miljoner kronor. I december ska särskilda terroristhinder ska stå klara som skyddar regeringsbyggnaderna mot bilbomber.

Sverige har på senare år, med politikernas goda minne, blivit ett tillhåll för islamistiska terrorister. Samtidigt finns det ett utbrett missnöje bland folk mot det mångkulturella samhället och massinvandringen. Enligt vissa beräkningar har den fängslade norske, antimuslimske massmördaren Anders Behring Breivik en miljon anhängare runtom i Europa, varav säkert en hel del i Sverige. Börjar politikerna få svettpärlor i pannan av oro för att dom ska tvingas ställas till svars för sitt landsförräderi och den oreda dom ställt till med? Jag hoppas politikerpacket sover riktigt dåligt på nätterna. 

Källa: Fria Tider. Metro.  

0 kommentarer:

Skicka en kommentar