tisdag 20 november 2012

Köttätare beskrivs som sämre människor i indisk lärobok...

Det hör till vanligheterna att det hetsas mot köttätande numera. Antingen är det dåligt för miljön att äta kött, eller så är det dåligt för hälsan eller både och. Men boken "New Healthway" som används som lärobok i Indien med inriktning på att lära 11- 12-åringar om hygien och hälsa tar nog priset. I boken beskrivs köttätare som sämre människor.

"De har lätt för att fuska, ljuga och glömma löften. De är oärliga och använder dåliga ord, stjäl, slåss och begår sexbrott”, kan man läsa i boken.

Boken har väckt kritik i Indien och många akademiker har uppmanat regeringen att agera. Myndigheterna slår dock i från sig och hävdar att det är skolorna själva som ansvarar för att se över innehållet i sina läroböcker, eftersom det är skolorna som bestämmer vilka läroböcker dom använder sig av.

– Det här är giftigt för barn. Regeringen har befogenheter att vidta åtgärder men de gör sig fria från ansvaret. säger Janaki Rajan på den utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Jamia Milliauniversitetet i Delhi till BBC.

Enligt BBC är boken full av faktafel och beskriver eskimåer som ”lata, tröga och kortlivade”, eftersom att de lever på ”en kost som till stor del består av kött”. (Källa: SvT)

Den globala eliten och deras underlydande organ FN och Världshälsoorganisationen vill att det ska bli som förr i världen när bara fint, rikt folk kunde äta kött. Dom har i åratal propagerat för att minska köttätandet i världen. Skulle inte förvåna mig om dom har ett finger med i spelet vad gäller denna förkastliga bok. Dom vet att spinkiga, veka vegotöntar inte är tillräckligt smarta eller starka för att kunna utmana någon om makten. Själv låter jag mig inte skrämmas av antikött-propagandan, utan fortsätter äta kött som vanligt. Att äta kött gör mig lycklig och stark. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar