söndag 17 mars 2013

Kyckling provencale...

Har tillagat och ätit kyckling provencale idag. Receptet får ni nedan. Supergott och enkelt att tillaga. Väldigt bra om man bara vill laga till något väldigt snabbt. Man kan bara inte misslyckas.

Så här blev den, min kyckling provencale. Väldigt god och smakrik.


Provencalsk kyckling

(4 personer) 

4 Kycklingfiléer
Soya och olivolja för pensling av filéerna
Citronpeppar
Salt 

Sås:
3 dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljontärningar
2½ msk senap ”Provencale” med vitlök och paprika (står i butik där den franska senapen står. Är orange i färgen)
2 dl creme fraiche
2 tsk farinsocker 

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla kycklingfiléerna med med först soya och sedan olja.
Krydda med salt och citronpeppar.
Lägg i en smord ugnsform och stek i ugnen ca 20 min.
Koka ihop alla ingredienser till såsen och häll i ugnsformen när kycklingen är klar.
Servera med kokt eller pressad potatis och grönsallad

0 kommentarer:

Skicka en kommentar