söndag 28 juli 2013

Gotham City Impostors...Gratisspel på nätet har alltid utgjort en stor lockelse för mig. Har precis testat ett spel som heter Gotham City Impostors och som visade sig vara en riktigt trevlig överraskning. Spelet har både mycket action och en hel del humor. Bakgrundsstoryn i spelet är att Batman fått nog av den sunkiga skitstaden Gotham City och stuckit därifrån. Skurkarna i staden blir naturligtvis väldigt glada när dom får veta att den maskerade superhjälten lämnat fältet och bestämmer sig för att genast börja plundra och härja allt vad dom orkar. Men skurkarna hade inte räknat med stadens alla Batman-wannabes som nu äntligen får visa vad dom går för. En hård kamp om herraväldet över Gothams Citys gator tar sin början. På ena sidan står ett medborgargarde som kallar sig "Bats", vars medlemmar försöker efterlikna sin store idol Batman i både klädsmak och stil. På andra sidan står skurkgänget "Jokers", som liknar ett gäng elaka clowner. Spelet är en förstapersonsskjutare, och man kan spela tolv spelare samtidigt, sex i varje lag. Det finns sex olika spellägen.

  1. Initiation lär dig grunderna i spelet.
  2. I singelspelarläget Challenges gäller det att bemästra olika element i spelet, som exempelvis glidflygning m.m
  3. I Team Deathmatch gäller det att döda så många fiender som möjligt inom en viss tid. Det lag som dödar flest fiender vinner. Detta klassiska multiplayerläge finns i så gott som alla FPS-spel.
  4. Psych Warfare går ut på att man ska föra ett stort batteri till sin bas och försvara det från fiender tills det har hunnit ladda upp. Lyckas man med detta så kopplas batteriet till en maskin som hjärntvättar fienden och man har vunnit.
  5. Bounty Hunter går ut på att man ska plocka så många medaljer från döda fiender som möjligt. Man kan även plocka sina döda kamraters medaljer för att förhindra fienden från att ta poäng. 
  6. I Fumigation gäller det att ta kontrollen över tre stora gasbehållare och försvara dessa tills gasnivån når upp till 100 procent. Om Bats vinner så kommer skurkarna att överrumplas och förintas av stora mängder med fladdermöss. Om skurkarna vinner så kommer superhjältarna att kvävas till döds av en giftig grön gas. 
Grafiken i spelet är fantastiskt bra och det finns många vapen att välja mellan. Här finns inte bara traditionella skjutvapen utan allt ifrån björnfällor, kaststjärnor, slangbellor, pilbågar, samurajsvärd, minor, piprörsbomber och en massa annat smått och gott. Ju mer man spelar och ju fler erfarenhetspoäng man får, desto fler vapen får man tillgång till. Det finns även gott om variationsmöjligheter när det gäller att ändra utseendet på sin spelarkaraktär.

Att förflytta sig i spelet är också kul. Med en repskjutarpistol tar man sig snabbt från byggnad till byggnad. Man kan även åka rollerblades eller hoppa över hinder med kraftiga fjäderstövlar, eller så kan man flyga runt med en glidflygare och bomba fienden från ovan. Spelet är helt gratis att spela och kan laddas ner från spelportalen Steam.  Tempot i spelet är högt och man dör ofta innan man vant sig. Jag tycker att det här spelet är hur kul som helst att spela. Jag ger Gotham City Impostors 8 av 10 i betyg. Hade gett det en 9:a, men spelet har en del nackdelar. Spelets matchmaking-system är undermåligt och ger ibland upphov till obalanserade lag. Vissa tider verkar det vara helt omöjligt att hitta någon att spela med, vilket förvånar mig eftersom GCI är ett väldigt bra spel. Utgår därför från att det är något problem med servrarna. Spelet är också stundtals väldigt ryckigt, segt och laggigt. När jag spelade senast så var det dock inga som helst problem. Gotham City Impostors är ett roligt och fartfyllt spel med en egen unik touch som gör att det höjer sig över mängden och är dessutom helt gratis. Jag kan därför rekommendera det.
   

1 kommentarer:

Kim sa...

Hej kamrat!

Hoppas allt är okej med dig. Har skrivit en politisk artikel jag tycker du ska läsa igenom på min blogg. Hcoppas att även den kan ge dig lite inspiration som dina texter på gjort mot mig andra!

Skicka en kommentar