måndag 16 december 2013

Expressen bedriver hetsjakt mot oliktänkande...

Skvallertabloiden Expressen hänger ut folk med icke politiskt korrekta åsikter med namn och bild. Trodde i min enfald att denna typ av åsiktsregistrering var förbjuden i Sverige, men tydligen inte. Tanken är helt uppenbart att skrämma folk till tystnad, i annat fall kan jobbet och karriären ryka. Flera av dom uthängda har drabbats av repressalier. En person har tvingats lämna sitt jobb som chef på ett kommunalt energibolag i Landskrona. En annan har tvingats avgå från sin post som nämndeman. Den så kallade åsiktsfriheten i Sverige är ingenting annat än en ren myt. I Sverige blir man straffad om man ger uttryck för icke sanktionerade åsikter. Vad blir nästa steg? Ska vi även slopa anonyma val och behöva uppge offentligt vilket parti och vilka kandidater vi röstar på? Om Expressen vill bekämpa rasism, främlingsfientlighet och diskriminering kan dom börja med att ändra sammansättningen på sin egen redaktion. Den är betydligt mer ariskt vit än en vanlig genomsnittlig svensk arbetsplats. Vidare vore det önskvärt om alla dessa "journalister" kunde bosätta sig i någon av Sveriges många invandrartäta förorter så att dom kan komma i nära kontakt med mångkulturen som dom vurmar för. Då kanske det kommer att gå upp ett och annat ljus. I stället för att peka finger åt folk som ger uttryck för sin oro för dom problem som massinvandringen för med sig, borde dom sopa rent framför sin egen dörr. 

SD inte längre någonting att ha...

Att SD-sympatisörer blir kallade "bonnläppar", "idioter" och "rasister" hör inte till ovanligheterna i PK-Sverige. Det är snarare regel än undantag. Men när till och med SD:s egen pressekreterare uttrycker sig i sådana ordalag om det egna partiets anhängare blir det bara för mycket. Det var i tisdags i förra veckan som stabschefen för SD:s pressavdelning, Linus Bylund, fick frågan om varför så många personer med rasistiska åsikter lockas till partiet. Han svarade då följande: – Det prånglas ut ett budskap om att SD består av dumma rasister, bonnläppar och idioter. Så det är klart, är man idiot, bonnläpp och rasist så kanske man tror att man hör hemma i vårt parti. 

Jag har tidigare starkt ogillat att SD sparkat ut folk ur partiet som inte varit tillräckligt politiskt korrekta. Men efter detta så tar jag nu definitivt avstånd från SD. Bylund bad sedermera om ursäkt för sitt taffliga uttalande, men skadan är redan skedd. För all del, den så kallade nolltoleransen inom SD har höjt partiets opinionssiffror och lockat en hel del nya väljare till partiet. Enligt SCB så har andelen män med utländsk bakgrund som sympatiserar med SD ökat från 1,6 procent till 7,3 procent på bara tre år (källa: SR). Nu när Åkesson blivit pappa så kommer han naturligtvis sträva efter att hålla kvar SD i toppen, för att försäkra sig om att partibidragen och pengarna fortsätter att strömma in. Hur det går för Sverige i övrigt är inte längre högsta prioritet för honom. Den här utlänningen tackar dock för sig. SD har blivit ett lika tråkigt, politiskt korrekt skitparti som dom övriga i riksdagen, och är därför ointressant för mig.


Linus Bylund (SD)