onsdag 31 december 2014

Grisen har faktiskt rätt för en gångs skull...

Den förre statsministern Fredrik Reinfeldt har väckt en del ont blod i invandringskritiska kretsar sedan han i TV4:s program "Nyhetsmorgon" gjort uttalanden om att Sveriges gränser är påhittade och att Sverige tillhör dom invandrare som kommer hit. (Källa: Fria Tider)

– Är det här ett land som ägs av dem som har bott här i tre eller fyra generationer eller är Sverige vad människor som kommer hit mitt i livet gör det till att vara och utvecklar det till? För mig är det självklart att det ska vara det senare och att det är ett starkare och bättre samhälle om det får vara öppet, sade Reinfeldt i TV-soffan.

Jag är till skillnad från Reinfeldt inte helt övertygad om det mångkulturella samhällets förträfflighet. Frågan är väl om Reinfeldt själv innerst inne anser att den nuvarande invandringspolitiken är bra, han lyder förmodligen bara dom direktiv han fått av sina herrar som den lilla nickedocka han är. Däremot har han rätt i att ett folk inte har någon automatisk rätt till ett land bara för att deras förfäder levt och verkat där sedan flera generationer tillbaka. Ett land tillhör det folk som erövrat det. Om ett folk vill göra anspråk på ett visst territorium får dom vara beredda att kämpa för det. Att bara komma med argument som att "våra förfäder bodde också här" räcker liksom inte. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar