onsdag 31 december 2014

Gott Nytt År 2015...


Nu återstår det i skrivande stund mindre än en halvtimme kvar av det gamla året. Jag hör genom fönstret att en del har börjat smälla av sina nyårsraketer redan nu.

Jag vill önska alla mina läsare ett riktigt Gott Nytt År!!!

Barndomsnostalgi...


Det här är en härlig bild som jag tagit från http://enfotograf.com. Den föreställer en samling barn som i sällskap av sina vuxna föräldrar samlats för att åka pulka i backen vid det gamla vattentornet i Borås. Den här bilden väcker nostalgiska minnen till liv hos mig. Här åkte jag själv pulka och snowracer när jag var liten. Undrar hur många generationer boråsare som åkt pulka i den här backen. Det är alldeles säkert en företeelse som har sina rötter långt bak i tiden.

Grisen har faktiskt rätt för en gångs skull...

Den förre statsministern Fredrik Reinfeldt har väckt en del ont blod i invandringskritiska kretsar sedan han i TV4:s program "Nyhetsmorgon" gjort uttalanden om att Sveriges gränser är påhittade och att Sverige tillhör dom invandrare som kommer hit. (Källa: Fria Tider)

– Är det här ett land som ägs av dem som har bott här i tre eller fyra generationer eller är Sverige vad människor som kommer hit mitt i livet gör det till att vara och utvecklar det till? För mig är det självklart att det ska vara det senare och att det är ett starkare och bättre samhälle om det får vara öppet, sade Reinfeldt i TV-soffan.

Jag är till skillnad från Reinfeldt inte helt övertygad om det mångkulturella samhällets förträfflighet. Frågan är väl om Reinfeldt själv innerst inne anser att den nuvarande invandringspolitiken är bra, han lyder förmodligen bara dom direktiv han fått av sina herrar som den lilla nickedocka han är. Däremot har han rätt i att ett folk inte har någon automatisk rätt till ett land bara för att deras förfäder levt och verkat där sedan flera generationer tillbaka. Ett land tillhör det folk som erövrat det. Om ett folk vill göra anspråk på ett visst territorium får dom vara beredda att kämpa för det. Att bara komma med argument som att "våra förfäder bodde också här" räcker liksom inte. 

Ska hon äta upp sin sko nu..?

I oktober år 2013 sade nuvarande center-ledaren Annie Lööf att hon hellre skulle äta upp sin högra sko än agera stödhjul åt socialdemokraterna (Källa: Expressen). Kanske dags att börja tugga nu då, kanske? Den så kallade decemberöverenskommelsen innebär ju att centern och den övriga alliansen lägger sig platt och låter Stefan Löfvén härja bäst han vill utan något motstånd från deras sida. Något som också väckt kritik bland många av alliansens väljare. Men tyvärr har politiker ofta svårt att stå vid sitt ord. Det hade varit kul att få se Annie Lööf äta upp sin högra sko.