söndag 26 april 2015

Fast & Furious 7 (2015)...


Jag visste redan när jag klev in på biografen att jag skulle få se en film med fartfylld action, galna biljakter, lättklädda unga damer samt halsbrytande och fullständigt osannolika stunts som skulle tagit död på en normal människa flera gånger om, men som inte tycks påverka karaktärerna i filmen mer än att dom får lite ont och några enstaka blessyrer här och var. Fast & Furious 7 ångar vidare på samma tema som sina föregångare i filmserien. Det är ungefär samma känsla som infinner sig när man besöker en McDonalds-restaurang och beställer en Big Mac. Man vet exakt vad man får varje gång. Enda frågetecknet var hur filmmakarna skulle hantera skådespelaren Paul Walkers bortgång. Paul Walker spelade ex-polisen Brian O'Conner som var en av huvudkaraktärerna i Fast and Furious-filmerna och hade bara hunnit spela in hälften av sina scener innan han omkom i en bilolycka i november 2013. Detta har man dock löst galant med hjälp av stand-ins och modern datorteknik. Det är egentligen först på slutet när gruppens ledare Dominic Toretto (Vin Diesel) tar farväl av Brian O'Conner som man kan se att det är någon annan som sitter bakom ratten. En smått rörande scen, för övrigt.

Handlingen i filmen går i korthet ut på att en arg f.d medlem i brittiska specialstyrkorna vid namn Deckard Shaw (Jason Statham) vill hämnas på Toretto och hans gäng för att hans bror ligger i koma på sjukhus. Situationen kompliceras ytterligare av att en hemlig grupp som företräder den amerikanska regeringens intressen dyker upp och vill ha Torettos hjälp att hindra en terroristgrupp under ledning av den onde terroristledaren Jakande att lägga vantarna på ett toppmodernt och revolutionerande övervakningssystem. Samtidigt brottas Toretto med ett personligt dilemma eftersom hans fru Letty (Michelle Rodriguez) har tappat minnet och inte kommer ihåg något av sitt tidigare liv. Det hela utvecklar sig till en våldsam tillställning där Dominic Toretto och hans gäng tvingas utkämpa en kamp både mot terroristerna och en hämndlysten broder med lönnmord och sprängämnen som sina specialiteter.

Fast and Furious 7 är en film som förmodligen främst tilltalar testosteronstinna unga hannar som gillar stora explosioner, våldsamma slagsmål och när det händer saker hela tiden. Vill man däremot ha en film med mer djup och en trovärdig handling så bör man se en annan film. Trots att handlingen ibland är en smula skrattretande och minst sagt overklig så är Fast and Furious 7 trots allt en rätt underhållande film. Det är en lättuggad actionmacka som får tre av fem i betyg av mig.
0 kommentarer:

Skicka en kommentar