torsdag 16 juli 2015

94-årig nazist dömd till fyra års fängelse...

En domstol i den nordtyska staden Lüneburg dömde igår 94-årige Oskar Gröning för medhjälp till 300.000 mord under andra världskriget. Gröning var 21 år gammal när han anlände till koncentrationslägret Auschwitz som frivillig SS-soldat. Hans uppgift i lägret bestod i att räkna och redovisa alla sedlar som fångarna hade med sig i lägret och han kom därför att kallas för "Auschwitz bokhållare". Gröning har erkänt sig moralisk medskyldig till morden eftersom han kände till vad som försiggick i lägret.

– Jag ber om förlåtelse. Jag har en moralisk skuld, men om jag är skyldig enligt lagen måste ni bestämma, sa han enligt BBC under rättegången. (Källa: Expressen)

Bättre sent än aldrig, heter det ju. Men man undrar ju varför man inte dömt honom betydligt tidigare. Lite märkligt också att man jagar 90-åriga nazister med blåslampa samtidigt som man tillåter ISIS-mördare att röra sig tämligen fritt i Europa. I Sverige är man i vanlig ordning allra värst. Här vill politikerna erbjuda återvändande terrorister både samtalsterapi och jobb i stället för att ställa dom till svars för deras krigsförbrytelser. Vansinne.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar