söndag 20 september 2015

Osviklig precision...

På helgerna ägnar jag mig numera mest åt min skyttehobby. Det är en väldigt avkopplande och rolig sysselsättning. Att mina ordinarie luftvapen som skjuter blyprojektiler ur räfflade pipor har en bra precision är något jag vant mig vid och tar för givet. Desto mer förvånad är jag över precisionen i mina airsoft-vapen. Det är ju egentligen bara upp-pimpade versioner av ärtbössorna man sköt med som barn. Rena leksakerna, således.


Träffbilden ovan sköt jag med mitt Swiss Arms Sar-10 prickskyttegevär. 25 av 28 skott innanför det svarta från en upprätt, stående position på tio meters avstånd med enbart öppna riktmedel. Inte alls dåligt för en bössa som skjuter små plastkulor ur en slätborrad pipa. Sar-10:an drivs av kolsyrepatroner och utgångshastigheten ligger på cirka 200 meter i sekunden. Den är väldigt kraftfull för att vara en airsoft och därför är den inte helt populär bland dom som ägnar sig åt airsoft-spel. Det gör fruktansvärt ont att bli träffad av den här bössan. Men för mig som enbart ägnar mig åt prickskytte hemmavid är den helt perfekt. Den här bössan har ett rykte om sig att krångla men det exemplar jag har nu har fungerat helt klanderfritt.


Den här tavlan sköt jag med min ASG Urban Sniper som är en pålitlig bössa även om den plastiga byggkvalitén inte inger något större förtroende vid en första anblick. 60 skott varav dom allra flesta i ett enda stort hål. Dock använde jag kikarsikte eftersom denna bössa inte är utrustad med öppna riktmedel. 
   

0 kommentarer:

Skicka en kommentar