torsdag 16 juli 2015

94-årig nazist dömd till fyra års fängelse...

En domstol i den nordtyska staden Lüneburg dömde igår 94-årige Oskar Gröning för medhjälp till 300.000 mord under andra världskriget. Gröning var 21 år gammal när han anlände till koncentrationslägret Auschwitz som frivillig SS-soldat. Hans uppgift i lägret bestod i att räkna och redovisa alla sedlar som fångarna hade med sig i lägret och han kom därför att kallas för "Auschwitz bokhållare". Gröning har erkänt sig moralisk medskyldig till morden eftersom han kände till vad som försiggick i lägret.

– Jag ber om förlåtelse. Jag har en moralisk skuld, men om jag är skyldig enligt lagen måste ni bestämma, sa han enligt BBC under rättegången. (Källa: Expressen)

Bättre sent än aldrig, heter det ju. Men man undrar ju varför man inte dömt honom betydligt tidigare. Lite märkligt också att man jagar 90-åriga nazister med blåslampa samtidigt som man tillåter ISIS-mördare att röra sig tämligen fritt i Europa. I Sverige är man i vanlig ordning allra värst. Här vill politikerna erbjuda återvändande terrorister både samtalsterapi och jobb i stället för att ställa dom till svars för deras krigsförbrytelser. Vansinne.


Stefan Löfven förd akut till sjukhus...

Enligt media fördes statsminister Stefan Löfven med ilfart i ambulans till sjukhuset efter att han blivit akut sjuk efter en resa till Etiopien. Bra. Hoppas han svalde en koskit, den jäveln. Jag gillar inte varken honom eller hans politik. Han skiljer sig inte nämnvärt från sin företrädare Fredrik Reinfeldt, som ju också var en idiot. (Källor: Aftonbladet, SVT)