söndag 20 september 2015

Osviklig precision...

På helgerna ägnar jag mig numera mest åt min skyttehobby. Det är en väldigt avkopplande och rolig sysselsättning. Att mina ordinarie luftvapen som skjuter blyprojektiler ur räfflade pipor har en bra precision är något jag vant mig vid och tar för givet. Desto mer förvånad är jag över precisionen i mina airsoft-vapen. Det är ju egentligen bara upp-pimpade versioner av ärtbössorna man sköt med som barn. Rena leksakerna, således.


Träffbilden ovan sköt jag med mitt Swiss Arms Sar-10 prickskyttegevär. 25 av 28 skott innanför det svarta från en upprätt, stående position på tio meters avstånd med enbart öppna riktmedel. Inte alls dåligt för en bössa som skjuter små plastkulor ur en slätborrad pipa. Sar-10:an drivs av kolsyrepatroner och utgångshastigheten ligger på cirka 200 meter i sekunden. Den är väldigt kraftfull för att vara en airsoft och därför är den inte helt populär bland dom som ägnar sig åt airsoft-spel. Det gör fruktansvärt ont att bli träffad av den här bössan. Men för mig som enbart ägnar mig åt prickskytte hemmavid är den helt perfekt. Den här bössan har ett rykte om sig att krångla men det exemplar jag har nu har fungerat helt klanderfritt.


Den här tavlan sköt jag med min ASG Urban Sniper som är en pålitlig bössa även om den plastiga byggkvalitén inte inger något större förtroende vid en första anblick. 60 skott varav dom allra flesta i ett enda stort hål. Dock använde jag kikarsikte eftersom denna bössa inte är utrustad med öppna riktmedel. 
   

75 procent av flyktingarna är män enligt UNHCR...

Dom senaste veckornas flyktingkramarpropaganda har väl knappast undgått någon. Dag efter dag av snyfthistorier om hur synd det är om välfärdsparasiterna som söker sig hit och om hur folk mangrant ställer upp för att ta hand om dom invällande migranterna. Tack och lov förefaller det som att skitstormen i media äntligen håller på att bedarra något. Media fokuserar förstås främst på familjer och barn eftersom det är det som slår an på känslosträngarna hos folk. Sanningen är emellertid en annan. Det är inte främst barnfamiljer som söker sig hit utan unga vuxna män. Enligt FN:s flyktingorgan UNHCR är 75 procent av flyktingarna som söker sig till Europa vuxna män från Afrika och Mellanöstern (källa: Avpixlat.info). Det är alldeles uppenbart att dom flesta som kommer till Sverige gör det i hopp om att öka sin levnadsstandard, inte för att dom flyr undan krig och förföljelse. Annars skulle dom knappast passera ett stort antal landgränser för att komma till just Sverige. Det är också av den anledningen man ibland kan läsa om otacksamma 'flyktingar' som klagar på maten eller akommoderingen. Har man betalat upp emot 100.000 kronor till en människosmugglare för att ta sig hit så vill man naturligtvis ha rejäl valuta för pengarna. Som ytterligare lök på laxen hävdar den ökända terrororganisationen ISIS att man smugglat in tusentals terrorister till Europa (källa: Sunday Express). Publicerar nedan några bilder på påstått syriska flyktingar som jag hittade på Facebook idag. Ser knappast ut som svaga, hjälpbehövande stackare, eller hur?