torsdag 7 juli 2016

Lustigkurrar i farten...

Jag blev alldeles nyss uppringd av en kvinna som påstod att hon ringde från en radiostation i Göteborg och som erbjöd mig 10.000 kronor om jag snabbt kunde ange 10 synonymer för det manliga könsorganet. Efter att tiden gått ut sade hon att jag tyvärr använt för många snuskiga ord som inte passar sig i radio och tillade att 'pengarna stannar hos oss' och tackade för sig. Jag blev misstänksam och kollade upp numret efteråt och det visade sig att numret var från en busringnings-sajt som heter prankster.se. Någon ville tydligen spela mig ett spratt. Mycket lustigt. 

Mycket väsen för ingenting...

Den isländske sportkommentatorn Gudmundur Benediktsson (med smeknamnet Gummi Ben) blev något av en snackis på nätet efter dennes galna glädjevrål efter Islands avgörande mål mot Österrike i fotbolls-EM i Frankrike. Hans glada utrop blev snabbt populärt som ringsignal på mobiltelefoner och som larmsignal i elektroniska väckarklockor. Dom tappra islänningarna blev sedermera utslagna av ett lag som mer liknade ett afrikanskt landslag än ett europeiskt. Så många negrer. Frankrike var tidigare en ledande kulturnation i Europa. Men det var förr, det.

Jag kan för mitt liv inte begripa hur vuxna människor kan bli så exalterade över något så trivialt som fotboll. Jag kan bara skaka på huvudet åt eländet.