lördag 20 maj 2017

Mitt senaste knivinköp...

Nedan mitt senaste knivinköp. En Böker Magnum Starfighter. Det här är en kniv som är speciellt utformad för att punktera och penetrera. Det är med andra ord inte en kniv som är avsedd för vardagligt bruk. Jag köpte den för att den har ett sånt härligt hotfullt utseende. Det här är en kniv som ser farlig ut, men som inte duger till mycket. En typisk fjortiskniv, med andra ord. Men jag gillar den och ångrar inte mitt köp.


Såg för trött ut - fick sparken...

Läser om Therese Stenhoff, 18, som fick sparken för att hennes arbetsledare tyckte hon 'såg för trött ut'. Lider verkligen med alla stackars ungdomar som tvingas jobba i diverse serviceyrken med taskiga arbetsvillkor och som hela tiden förväntas vara glada och positiva, no matter what. Själv hade jag aldrig stått ut. Skulle jag ha varit tvungen att gå omkring och vara falsktrevlig mot alla hela tiden skulle det sannolikt slutat med att jag skurit halsen av min chef/arbetsledare och hamnat i finkan.

Källa: Expressen.   

Produktrekommendation...

Jag använder sedan en tid tillbaka produkten nedan som rostskyddsmedel för mina svärd, luftvapen och kolstålsknivar. Kan verkligen rekommendera den. Använde tidigare Ballistol, som i och för sig är en utmärkt produkt, men numera finns det bättre grejer. Marine Tuf-Cloth är en duk som är impregnerad med medlet Tuf-Glide. Medlet appliceras enkelt genom att man stryker med duken över ytorna man vill skydda mot rost. Det kladdar inte och lämnar en torr hinna som inte drar åt sig damm och smuts. Medlet fungerar bra även i korrosiva saltvattenmiljöer, och tjocknar inte i kyla. Det enda negativa med den här produkten är att den luktar för jävligt. Det är som att sniffa bensin. Vill man applicera denna produkt på sina vapen/verktyg så bör man göra detta utomhus, alternativt i en väl ventilerad lokal. Det är viktigt att man tvättar händerna efter att man använt produkten. En annan nackdel är att medlet gör att ens vapen kan se lite mindre blanka och fina ut efter att man behandlat dom med Marine Tuf-Cloth. Men för mig är det av underordnad betydelse.